Eforturile de pana acum

Toate eforturile noastre, toate resursele sunt indreptate catre Sebastian si recuperarea lui. Tot ceea ce ne dorim este ca el sa se bucure de viata avand in vedere situatia lui medicala. Recuperarea lui Sebastian presupune o munca titanica din partea tuturor. Creierul lui Sebastian trebuie sa invete sa faca tot ceea ce nu face de la sine, asa cum ar fi fost normal. Bubu face kinetoterapie de la varsta de 6 luni; de la 1 an si 6 luni face kinetoterapie zilnic, terapie ocupationala si logopedie de 2ori/saptamana.

Am fost plecati cu el in strainatate pentru investigatii, operatii si recuperare de 4 ori, de 2 ori la Viena (dec 2007, iunie 2008) si de 2 ori in Germania (Vogtareuth –iulie2008, Dusseldorf – octombrie2009). Toate acestea necesita eforturi financiare care au fost peste puterile noastre inca de la inceput. Mai mult decat atat, pe masura ce creste, nevoile de ingrijire si recuperare cresc iar odata cu ele si costurile.

Sebastian a crescut, iar faptul ca are probleme motorii grave fac din ce in ce mai dificila ingrijirea, manevrarea, deplasarea, baia etc. Va trebui sa-i cumparam in curand dispozitive speciale, care sa-i confere confort si o pozitie corecta a corpului: carucior si scaun de masina speciale pt copiii cu handicap motor, suport pt baie/dus, saltea si multe altele. Unele dintre acestea trebuie sa le comandam din strainatate.

Toate echipamentele, medicatia si recuperarea intensiva sunt absolut necesare ca Sebastian sa faca noi progrese. Sebastian a pornit de la incapacitatea de a vedea, de a auzi, de a rade sau a plange. Astazi le face pe toate acestea. Ne dorim ca urmatorul pas sa fie acela de a manca singur. Pentru acest lucru Sebastian trebuie sa mearga in strainatate, in centre specializate in recuperarea suptului si inghititului.

Solidaritate umana poate sa-i aduca inapoi ceea ce alti i-au luat prin indiferenta.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s